ZARZĄDZENIE NR I/95/2021

Rektora Akademii Sztuk Pięknych im. Eugeniusza Gepperta we Wrocławiu z dnia 24 września 2021 r.

w sprawie: zmiany Zarządzenia nr I/99/2020 z dnia 22 września 2020 r. w sprawie powołania członków Rady Dyscypliny Artystycznej Akademii Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu.

Na podstawie art. 23 ust. 1 i ust. 2 pkt. 1, 2, ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2020 r. poz. 85 t.j.) oraz § 31 ust. 4 Statutu Akademii Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu zarządzam, co następuje:

 W Zarządzeniu nr I/99/2020 z dnia 22 września 2020 r., zmienionym Zarządzeniem nr I/24/2021 z dnia 1 marca 2021 r., w sprawie powołania członków Rady Dyscypliny Artystycznej Akademii Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu, wprowadza się następujące zmiany:

W §1, w punkcie dotyczącym składu osobowego Rady Dyscypliny Artystycznej na Wydziale Rzeźby i Mediacji Sztuki, funkcję prof. Eugeniusza Józefowskiego przejmuje dr hab. Maria Wrońska.

 Wobec wprowadzenia zmiany określonej w pkt. 1, skład osobowy Rady Dyscypliny Artystycznej, określony w § 1, 2 i 3 Zarządzenia, począwszy od dnia 1 października 2021 r. przedstawia się następująco:

§1

z Wydziału Malarstwa:

- prof. Krzysztof Skarbek, kierunek Malarstwo
- dr hab. Łukasz Huculak, prof. Uczelni, kierunek Malarstwo

Vin

z Wydziału Rzeźby i Mediacji Sztuki:

- prof. Grażyna Jaskierska Albrzykowska, kierunek Rzeźba
- prof. Christos Mandzios, kierunek Rzeźba
- dr hab. Maria Wrońska, kierunek Mediacja Sztuki
- dr hab. Tomasz Opania, prof. Uczelni, kierunek Mediacja Sztuki

z Wydziału Ceramiki i Szkła:

- prof. Kazimierz Pawlak, kierunek Szkło
- prof. Małgorzata Dajewska, kierunek Szkło
- · dr hab. Adam Abel, prof. Uczelni kierunek Ceramika
- · dr hab. Gabriel Palowski, prof. Uczelni, kierunek Ceramika
- dr hab. Michał Matuszczyk, prof. Uczelni, kierunek Konserwacja i Restauracja Dzieł Sztuki
- dr hab. Henryk Stoksik, prof. Uczelni kierunek Konserwacja i Restauracja Dzieł
 Sztuki

z Wydziału Architektury Wnętrz. Wzornictwa i Scenografii:

- prof. Urszula Smaza Gralak, kierunek Scenografia
- dr hab. Michał Hrisulidis, prof. Uczelni, kierunek Scenografia
- dr hab. Piotr Jędrzejewski, prof. Uczelni, kierunek Wzornictwo
- dr hab. Marta Płonka, prof. Uczelni, kierunek Wzornictwo
- dr hab. Bartosz Jakubicki, prof. Uczelni, kierunek Architektura Wnętrz
- dr hab. Jacek Kos, prof. Uczelni, kierunek Architektura Wnetrz

z Wydziału Grafiki i Sztuki Mediów:

- dr hab. Małgorzata Warlikowska, prof. Uczelni, kierunek Grafika
- dr hab. Andrzej Moczydłowski, prof. Uczelni, kierunek Grafika
- dr hab. Piotr Komorowski, prof. Uczelni, kierunek Sztuka Mediów
- dr hab. Ireneusz Olszewski, prof. Uczelni, kierunek Sztuka Mediów

Funkcję przewodniczącego i wiceprzewodniczącego Rady Dyscypliny Artystycznej powierzam:

- prof. Kazimierzowi Pawlakowi przewodniczący
- dr hab. Tomaszowi Opani, prof. Uczelni- wiceprzewodniczący

§3

Zgodnie z § 3 ust. 4 i ust. 5 Statutu ASP w skład Rady Dyscypliny Artystycznej wchodzą również Dziekani Wydziałów i Dziekan Szkoły Doktorskiej :

- dr hab. Grzegorz Niemyjski, kierunek Rzeźba
- dr hab. Marta Borgosz, prof. Uczelni, kierunek Malarstwo
- dr Marzena Krzemińska Baluch, kierunek Szkło
- dr hab. Agata Danielak Kujda, prof. Uczelni, kierunek Wzornictwo
- · dr hab. Marek Grzyb, prof. Uczelni, kierunek Sztuka Mediów
- dr hab. Jakub Jenajczyk, prof. Uczelni, kierunek Sztuka Mediów
- Pozostałe postanowienia Zarządzenia nr I/99/2020 z dnia 22 września 2020 r. pozostają bez zmian.
- 4. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem 1 października 2021 r.

REKTOR Akademii Sztuk Pięknych im. Eugeniusza Gepperta

oxof. Wojciech Pukocz

day